SCHWEISS SPOR


På denne side kan du se en film fra vores arbejde med Schweiss spor. Jack Russlerne har en fænomonal god næse, og er efter en kort træningsperiode i stand til, uden besvær, at gå et 400/600 meter 3 - 4 timer gammelt schweiss spor med 2 90° knæk i skoven! Og de kan også sagtens lære at gå overnatningsspor, der jo så er over 20 timer gammelt!

De små jægere kan dog ikke blive optaget i Schweiss hunde registeret, da de anses som for små til at fastholde et eventuelt anskudt eller påkørt dyr, indtil jægeren kan komme frem og aflive dyret korrekt.

Vi går disse spor fordi vi kan komme til prøver og få lidt konkurrence ud af det med ligesindede, og fordi det giver både os og vores hunde en masse gode oplevelser - og så får Russlerne jo brugt deres naturlige instinkter og anlæg for sporarbejdet - og de elsker det simpelthen :-)


Hornsignal for bestået prøve


Jack Russell Terrierne har fået deres eget jagthornssignal. Signalet er komponeret af Per Iversen. Russlerne sender et taknemligt VOV til komponisten :-) Det er vi meget stolte af! Hornsignalerne bruges som afslutning på sporene - når ekvipagen har bestået sporet vel at mærke. Signalet kan du høre lige her, og noderne kan du se lige her.


Film, schweiss spor


Du kan se en film herunder, der viser min gamle hanhund gå et 600 meter 20 timers overnatningsspor :-)