Hej - velkommen, og tak fordi du kiggede ind :-)


Vi hedder Lars og Ingelise og har over 40 års erfaring i at arbejde med hunde. Først på brugsniveau med større racer som Dobermann og Schæfer, men efter en årrække med brugsarbejde, konkurrencer og udstillinger med de store hunde, og efter at vi havde opnået nogen rimelige resultater, ville vi gerne noget andet.
Vi valgte derfor i 2004, at starte et lille opdræt med Jack Russell Terrier, som vi havde haft et godt øje til i en længere periode, og det har vi ikke et øjeblik fortrudt. Det er en dejlig aktiv og robust race, og helt utrolig charmerende (og det finder de allerede ud af som hvalpe...) samtidig med, at de knytter sig meget tæt til deres familie og er en trofast følgesvend for deres familie hele deres liv. Vi har nu 20 års erfaring i at opdrætte Jack Russell Terriere.


De er meget lærenemme og elsker at arbejde - f.eks. går vi en del Schweiss spor med dem i de store plantager her i vestjylland. Der sidder en rigtig god næse på en JRT :-) Foruden at være en fantastisk familiehund, kan den udover sporarbejde, anvendes til en lang række aktiviteter som hele familien kan deltage i.

Det vil altid være et "lille" opdræt med forholdsvis få hvalpe. Kennelen er på det planlagte niveau, med et par tæver i avl og så en enkelt han der går og støjer lidt :-) Vi forventer kun at have max. ét kuld om året - ofte mindre!

Der skal først og fremmest komme nogen sunde og sociale hvalpe ud af anstrengelserne, og målsætningen er da også at lave hvalpe hvor sundhed, et godt temperament, deres oprindelige adfærd, sociale egenskaber og et godt eksteriør, går op i en højere enhed, og hvor kvalitet er vægtet fremfor kvantitet.


Det bliver med andre ord et opdræt, hvor der er plads og tid til at tage sig af hvalpene og samtidig præge dem bedst muligt. Med de kuld vi foreløbig har lavet, synes vi vi har ramt vores målsætning rigtig godt. Vi forventer ikke en verdensvinder - men et godt stabilt opdræt, der kan fungere i deres nye hjem ude hos familierne, og med et eksteriør og en mentalitet der modsvarer FCI standarden for racen.
Jack Russell Terrieren er en robust og sund lille hund, der ikke er disponeret for nogen kroniske sygdomme. Alligevel er alle hunde Kennel Jackstars anvender i avlen, øjenlyst (ECVO) og undersøgt og fundet fri for Patella Luxation (PL) og Primary Lens Luxation (PLL), for at være sikre på, at vi ikke uforvarende bringer nogen af disse problemer videre.

Du kan læse mere om vores målsætninger i vores avlsstrategi - du kan se den ved at trykke på knappen "Avlsstrategi" i toppen af sitet, og under knappen "Sundhed" kan du læse hvordan vi forholder os til det.


Vi fik kennelmærke i maj 2004 - det kan du se lige her - og vi har begge i april 2005 gennemgået DKK's Opdrætteruddannelse for at styrke vores viden om avl og opdræt. Vi er naturligvis begge medlemmer af DKK (Dansk Kennel Klub) og DTK (Dansk Terrier Klub).
Derudover har Ingelise den 15. april 2018 gennemført overbygningen til Opdrætteruddannelsen, så vores kennel nu også er indehaver af Hundeholderuddannelsen. Du kan finde hendes diplom for uddannelsen ved at vælge knappen "Uddannelse", hvor du også kan finde den øvrige dokumentation for vores uddannelser.


Vi bor i et hus med god plads i det vestjydske, nærmere betegnet Spjald (byen ligger dejligt centralt i forhold til Videbæk, Herning, Holstebro, Skjern og Ringkøbing :-) og her opdrætter vi vores hunde. Lige nu består husstanden af os to, samt 4 Jack Russell Terriere - Harley, Chanel, Havana og Nougat. De bor naturligvis i huset sammen med os, og er en integreret del af familien. Vores voksne børn bor hhv. i Odense og i Røde Kro.

Vi bor i et godt område og med rigtig gode naboer. Hundene har også her kronede dage. Ligesom de andre steder vi har boet, er hele haven hegnet ind, så hundene har omkring 900 m2 at tumle på, uden at vi skal spekulere på om de er her eller i det meste af Spjald og omegn :-) Hundene er med når vi er på ferie, og vi camperer snildt med 4 Russler uden problemer i campingvogn, og når vi er hos gode venner og skal overnatte.

Hvis der under gennemgangen af de øvrige sider på sitet opstår spørgsmål, eller der ønskes mere information, er man meget velkommen til at kontakte os pr. mail eller pr. telefon.


Herunder kan du se lidt af hundenes tumleplads: