Racetypisk beskrivelse af Jack Russell Terrieren


Jack Russell Terrieren er en venlig, glad, livlig og meget social lille hund, på trods af sit terrier temperament, som ikke skal undervurderes. Den skal opdrages med en fast, men kærlig hånd. Det er en "stor" hund forklædt som lille! Korrekt socialiseret fra opdrætteren og med fortsat positiv opdragelse og socialisering ude hos familierne, får man imidlertid den mest fantastiske hund man kan ønske sig.
Den knytter sig stærkt til sin familie og giver og kræver uforbeholden kærlighed, samtidig med at den nemt tilpasser sig familien som den er. Er det en meget aktiv familie med mange aktiviteter - så er Russlen med på det, og er det en knap så aktiv familie - så tilpasser den sig også det niveau. Eneste betingelse, hvis man har en Jack Russell Terrier er, at den regelmæssigt skal aktiveres, have motion og meget gerne opgaver - de elsker simpelthen at arbejde.

Jack Russell Terrieren har en speciel turbo siddene bagi, der automatisk og uden varsel slår til! Det betyder at ens have eller stue eller hele huset, pludselig bliver omdannet til en kopi af Le Man, hvor Jack Russlen bare kører for fulde omdrejninger, gerne med favoritlegetøjet i flaben og ivrigt opfordrende sine mennesker til at tage del i løjerne! Det er især festligt hvis du har mere end én Russell! Det stopper normalt efter nogen minutter, når den er nødt til at tage et pitstop :-)
Racen er de senere år blevet mere og mere populær. Det er den fordi, der er rigtig meget hund i en Jack Russell Terrier, dens super gode mentale og sociale egenskaber og alle de aktiviteter man kan have sammen med den, foruden den er den perfekte familiehund i en håndterbar størrelse.

Jack Russell Terrieren findes i pelsvarianterne Ruhåret, Broken (mellemting mellem glat- og ruhåret) og Glathåret og de har sorte og brune aftegninger. Bundfarven skal være hvid. Med pelstyperne Ruhåret og Broken, skal man regne med lidt pelspleje, men man kan sagtens selv lære at gøre det. De fleste opdrættere viser gerne hvordan, og hvilket udstyr der er nødvendigt. Det gør vi her i kennelen.
En ægte Jack Russell Terrier bliver ikke over 30 cm. høj og vejer mellem 6 og 7 kg. Man kan således nemt have den med alle vegne, uanset om det er på besøg hos familie og venner, på camping, på travetur eller ud at sejle.


Jack Russell Terrieren er anvendelig til mange aktiviteter. For at nævne nogen af dem i flæng: Agility, Sporarbejde, Schweiss Spor, Nose Work, Jagt, Lydighed, Udstilling og mange andre aktiviteter, der jo ikke alene tilfredsstiller hundens behov, men også sørger for at dens menneske bliver luftet :-)
Hertil kommer, at den jo oprindelig er udviklet som en lille hurtig jagtterrier. Jagtinstinktet ligger latent i racen. I Danmark er den brugt en del til drivjagt efter råvildt og tidligere også til gravjagt efter ræv og grævling. Man skal blot huske, at uanset hvilken aktivitet man vælger for sin hund, så kræver det kvalificeret træning.


Jack Russell Terrieren er absolut en sund og robust race, der ikke umiddelbart er disponeret for sygdomme. Alligevel har vi valgt, at få testet vores avlshunde for sygdomme, der ikke er ønskværdige i racens fremadrettede avl. Disse test gennemfører vi ikke fordi racen generelt har disse sygdomme, men for at sikre, at vi fortsat ikke ser noget til dem!
Det drejer sig primært om test for Patella Luxation (PL), Primær Lens Luxation (PLL) og Øjenlysning (ECVO attest). Alle de nævnte tests er gennemført på alle hunde der er i avl hos Kennel Jackstars.


Jack Russell Terrieren opdrættes hos Kennel Jackstars efter DKK's anbefalinger som minimum, tilsat vore egne, noget højere, kvalitetskrav, samt naturligvis racens FCI standard. Se også Kennel Jackstars avlsstrategi her - eller vælg knappen "Avlsstrategi" i toppen af sitet.