Bogen om Jack Russell Terrieren

Jeg har valgt at genoptrykke bogen om Jack Russell Terrieren, da der til stadighed har vist sig en fortsat interesse for bogen. Den kan således nu bestilles hos Saxo.com og hos de fleste øvrige boghandlere (William Dam, Arnold Busk, Bog&Idé m.fl.). Bogen er stort set identisk med den første udgave, dog er der tilføjet et afsnit om hundens udvikling, samt flere mindre tilføjelser og korrektioner.

Det er således ikke længere muligt at købe bogen som pdf-fil med links, ligesom man skal være opmærksom på, at man heller ikke længere kan købe bogen direkte hos mig, som man kunne med den første udgave.

Introduktion til bogen

Idet der ikke foreligger noget litteratur på dansk om Jack Russell Terrieren (JRT), har jeg med denne bog forsøgt at komme så meget rundt om racen som muligt, uden at forfalde til akademiske eller abstrakte ligegyldigheder.
Formålet med bogen, er at få informeret ud hvad JRT er for en størrelse, og samtidig skabe et grundlag for nye opdrættere, der er interesseret i at starte et opdræt af JRT, og endelig som en hjælp til de mange der overvejer at anskaffe sig en JRT hvalp.
Mit håb er dog, at også erfarne JRT opdrættere og udstillere kan finde et guldkorn hist og her.
Bogen om Jack Russell Terrieren gør ikke krav på at være den evige sandhed, ligesom den heller ikke gør krav på at være et litterært hovedværk, men den er skrevet med ærlighed og kærlighed til racen.
Der er skrevet flere rigtig gode generelle bøger og artikler, der detaljeret fortæller om eksteriør, avl, opdræt, genetik, drægtighed, fødsel og socialisering af hvalpe, og jeg vil varmt anbefale, at man dykker ned i dette materiale, efterhånden som behovet for detaljer indfinder sig.
Bortset fra nogle få specialbøger er mange imidlertid på engelsk, og der findes ingen oversættelser.
Denne bogs ærinde er at få alt det væsentlige omkring JRT gennemgået, noget mere detaljeret end andet, men dog sådan, at de fleste relevante emner bliver berørt.

Bogen om Jack Russell Terrieren tager dig med gennem racens overordnede historik, dens udvikling i Australien og Danmark, og fortæller i en racetypisk beskrivelse detaljeret hvad Jack Russell Terrieren er for en slags hund.
Bogen beskriver opdrætterens arbejde med racen, og efterfølgende hvordan du som ejer skal forholde dig, hvis du vælger en Jack Russell Terrier som dit nye familiemedlem.
Du bliver klædt på til at træffe de rigtige valg, både når du skal vælge opdrætter, køb af hvalp, og når hvalpen holder sit indtog i dit hjem.
Der er samtidig rigtig mange illustrationer i bogen, der viser hvordan en Jack Russell Terrier skal se ud, og hvordan den opfører sig. Bogen er på 264 sider og der er 99 farvesider og 110 fotos.

Du kan læse DBC's (Dansk Bibliotekscentral) Lektørudtalelse af den første udgave lige her - og boganmeldelsen af Terrier Nyt's redaktør Jane Juul lige her.

Lars Frennesen
Kennel Jackstars

DKK og FCI godkendt Jack Russell Terrier opdrætter siden 2004


Sådan ser bogens forside ud